Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 18:12

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 3-1: Νίκη γοήτρου σε ένα ντέρμπι από τα παλιά

Γράφτηκε από τον

Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Απριλίου 2014 όταν Πάμισος και ΑΟ Κυπαρισσίας “διασταύρωναν τα ξίφη τους” με... φόντο τον τίτλο του πρωταθλητή εκείνης της σεζόν.

Η ομάδα της Μεσσήνης με “χρυσό” σκόρερ τον Νίκο Πατσιώτη στο 90' πήρε τη νίκη με 1-0 και με δύο αγωνιστικές να απομένουν προσπέρασε τον αντίπαλό της στην βαθμολογία, κόβοντας πρώτη το νήμα. Σχεδόν 10 χρόνια μετά μπορεί τίποτα να μην διακυβευόταν, αλλά το γόητρο και η... δίψα για τη νίκη σε τέτοιου είδους παιχνίδια αποτελούν το μεγαλύτερο κίνητρο. Από το χθεσινό ματς μεταξύ Παμίσου και ΑΟ Κυπαρισσίας δεν έλειψαν η ένταση, το πάθος, τα νεύρα και τα δυνατά μαρκαρίσματα, θυμίζοντας ξεκάθαρα ένα ντέρμπι από τα... παλιά, με τους “Νησιώτες” να αναδεικνύονται νικητές με 3-1 και να βρίσκονται μόνοι πλέον στην 2η θέση.

Τα... αίματα άναψαν στο 28ο λεπτό όταν ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Φιλόπουλος πήρε την κεφαλιά με τον Σπυρόπουλο να διώχνει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πετρουλάκης έκανε νέα κεφαλιά, με τον Σπυρόπουλο να απομακρύνει εκ νέου, με τον δεύτερο βοηθό, κ. Γαΐτάνη να κινείται προς την σέντρα. Αντίθετα ο διαιτητής, κ. Τσαμούρης υπέδειξε επιθετικό φάουλ, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα της Κυπαρισσίας διαμαρτυρήθηκε για την υπόδειξη του βοηθού, ενώ υπήρξε δεκάλεπτη διακοπή. Εν τέλει μετά από διαβούλευση του διαιτητή με τον βοηθό του κατοχυρώθηκε γκολ, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, με ορισμένους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Κυπαρισσίας (Παππάς, Μαλισόβας, Θώδης, Σπυρόπουλος και Βλαχόπουλος) να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο και να κατευθύνονται προς τα αποδυτήρια! Ωστόσο, μετά από παρακίνηση των πιο ψύχραιμων επέστρεψαν και ο αγώνας συνεχίστηκε. Η εξέλιξη αυτή φάνηκε να αποσυντονίζει τους παίκτες του Παναγιώτη Παναγόπουλου, με συνέπεια ο Πάμισος να πετύχει δύο ακόμη τέρματα μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο 44' ο Παπαδόπουλος με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παπαδόπουλος είδε την κίνηση του Κράκουλι στην πλάτη της άμυνας και τον τροφοδότησε κάθετα, εκείνος γύρισε παράλληλα και ο Κόντο με προβολή στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 3-0. Ο ΑΟ Κυπαρισσίας έφτασε στην μείωση του σκορ στο 49' με τον Καραβούλια, ο οποίος αξιοποίησε κάθετη πάσα του Θώδη και αφού απέφυγε τον Τρακάκη σκόραρε στην ανυπεράσπιστη εστία για το τελικό όπως αποδείχθηκε 3-1. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι στο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι έχασαν με πρόβλημα στο δεξί γόνατο τον Γουέσλει Ονοράτο, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος και με δάκρυα στα μάτια.

ΠΑΜΙΣΟΣ (Νίκος Γεωργακλής): Τρακάκης, Αριστομενόπουλος, Κράκουλι (65’ Ντίσα), Φιλόπουλος, Υπεράσι, Σταματελόπουλος, Τιμπαλέξης, Δεμπεγιώτης (86’ Ντότσε), Πετρουλάκης (65’ Κοντομανωλόπουλος), Παπαδόπουλος (86’ Αθανασόπουλος), Κόντο (79’ Ευθύμης Βλάχος).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ (Παναγιώτης Παναγόπουλος): Παππάς, Οικονομόπουλος, Ζαφείρης, Μπούνας, Ντιόπ, Γουέσλεϊ (20’ λ. τρ. Καραβούλιας), Σπυρόπουλος, Μαλισόβας, Κύρκο (72΄Πολυζωγόπουλος), Θώδης, Βλαχόπουλος.