Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 12:07

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-1: Τρίτη εντός έδρας ήττα στα πλέι οφ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Την τρίτη εντός έδρας ήττα στα πλέι οφ ανόδου της Super League 2, γνώρισε χθες η Καλαμάτα με 0-1 από την Καλλιθέα και παραμένει ουραγός στη βαθμολογία, δίχως νίκη, αλλά και γκολ.

Στον αντίποδα η αθηναϊκή ομάδα φιγουράρει πλέον μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας και μετά την ισοπαλία στο Ιωνικός - Ηλιούπολη και το ρεπό των Χανίων, αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της.
Για να φύγει πάντως νικήτρια από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, χρειάστηκε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι του ρέφερι Γκορτσίλα στο 59', που μετέτρεψε σε γκολ ο Ματίγια.
Με πέναλτι είχε κριθεί και το ματς της 10ης Μαρτίου στο Δημοτικό Στάδιο για την 22η αγωνιστική της Super League 2, μόνο που τότε η Καλαμάτα, ήταν αυτή που είχε στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα (σκόρερ ο Μπαράλες στο 37') έχοντας στον πάγκο τον Τόλη Τερζή.
Ο τελευταίος απολύθηκε μετά το διασυρμό (0-5) από τα Χανιά και τα ηνία ανέλαβε ο Νίκος Αναστόπουλος, που έχει βελτιώσει την "Μαύρη Θύελλα" στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά επιθετικά εξακολουθεί να υστερεί.
Στο χθεσινό ματς, η Καλαμάτα έδωσε έμφαση στα μετόπισθεν και με εξαίρεση το δοκάρι του Ντεμέτριους στο 37' δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα, αλλά ούτε και η ίδια απειλούσε. Η επιθετική της δραστηριότητα αναλώνεται στο τακουνάκι του Πασά στο 36', στο μακρινό φάουλ του Βαλεριάνου στο 42' και στο σουτ του Τάτου στο 65'. Μετά το 0-1 ο Ν. Αναστόπουλος έκανε τρεις αλλαγές (Κατάλντι, Λόπεζ, Γρίβας), θέλοντας να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ στο 74' έβαλε και τον νεαρό Καλαματιανό Χρήστο Δρούγα.
Στο 80' πέρασε στο ματς και ο Κωτσόπουλος αντί του Καρασαλίδη (αφήνοντας το σχήμα με τρεις στόπερ), αλλά φάση για την ισοφάριση δεν βρήκε. Η Καλλιθέα διαχειρίστηκε το προβάδισμα και χωρίς να εντυπωσιάσει επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα από τα Χανιά.

Πώς έπαιξε

Η Καλαμάτα ξεκίνησε χθες με τον Κόβαλ κάτω από τα γκολπόστ, τριάδα στην άμυνα τους Αρίμπας, Στρούγγη, Καρασαλίδη και μπακ Κωνσταντινόπουλο (δεξιά) και Βαλεριάνο (αριστερά). Στον άξονα ήταν οι Κάτσε, Κάνιας και οι Τάτος, Ακόστα, στηρίγματα του φορ Πασά.
Η Καλλιθέα είχε περισσότερη ώρα την μπάλα, χωρίς όμως να απειλεί. Στο 8' ο Μουστακόπουλος έκανε σουτ εκτός περιοχής και ο Κόβαλ έδιωξε σε κόρνερ. Η "Μαύρη Θύελλα", που είχε ως βασικό μέλημα το μηδέν στην άμυνα,, επισκέφτηκε με αξιώσεις την εστία του Κότσαρη στο 36'. Ο Τάτος με ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Πασά που έκανε το τακουνάκι και ο γκολκίπερ της Καλλιθέας μπλόκαρε.

Δοκάρι η Καλλιθέα στο 37'

Η Καλαμάτα κινδύνεψε ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο, μόνο στο 37', όταν Μουστακόπουλος και Ντεμέτριους συνεργάστηκαν μέσα στην περιοχή, με τον δεύτερο να πλασάρει στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κόβαλ.
Στο 40' ο Ματίγια με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Βαλεριάνος πήγε να αιφνιδιάσει τον Κότσαρη και έκανε απευθείας το φάουλ πίσω από το κέντρο, με την μπάλα να περνά άουτ.

Λύση από την άσπρη βούλα με Ματίγια

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για την Καλλιθέα, από λάθος του Αρίμπας, ο Τόρες μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Στο 53' ο Κυνηγόπουλος πήρε τη θέση του Τόρες και τρία λεπτά αργότερα βρέθηκε στο έδαφος σε μονομαχία με τον Κωνσταντινόπουλο.
Ο ρέφερι Γκορτσίλας θεώρησε ότι ο αμυντικός της Καλαμάτας, που επίσης έπεσε, έκανε πέναλτι, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες (αποβλήθηκε ο γενικός αρχηγός της "Μαύρης Θύελλας" Αντώνης Μαυρέας).
Το πέναλτι εκτελέστηκε στο 59'. Ο Ματίγια νίκησε τον Κόβαλ, που έπεσε στη σωστή γωνία, δίχως όμως να βρει την μπάλα. Μετά το 0-1, η Καλαμάτα πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 65' ο Τάτος επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, με τον Κότσαρη να είναι σε ετοιμότητα και να αποκρούει. Αυτή ήταν η τελευταία φάση στο ματς, που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας για το θέαμα που προσέφερε.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κόβαλ, Κωνσταντινόπουλος (74' Δρούγας), Βαλεριάνος, Στρούγγης, Αρίμπας, Καρασαλίδης (80' Κωτσόπουλος), Κάνιας (66' Κατάλντι), Κάτσε (66' Λόπεζ), Πασάς, Ακόστα (66' Γρίβας), Τάτος.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κότσαρης, Μεχίας, Τσιβελεκίδης, Μανθάτης, Καινούργιος, Ματίγια, Μουστακόπουλος, Ντεμέτριους, Βασιλόγιαννης (86' Μαρόττα), Τόρες (53' Κυνηγόπουλος), Λουκίνας (78' Μπουλούλης).