Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 11:44

B’ ΤΟΠΙΚΗ: Υποβιβάστηκαν Νέος Αρις και Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου

Γράφτηκε από τον

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοζομπόλης

Ο Παπαφλέσσας και ο Νέος Άρις ακολούθησαν την ΑΕ Αβίας στην τρίτη κατηγορία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, μετά τα αποτελέσματα της 29ης και προτελευταίας αγωνιστικής στην Β' τοπική.
Η ομάδα του Βλαχόπουλου στον “τελικό” με τον ΠΑΟ Καλού Νερού στην Κυπαρισσία ηττήθηκε με 3-2 κι ενώ βρέθηκε να προηγείται με 1-2 μέχρι το 86', ενώ οι “πετεινοί” γνώρισαν την ήττα με το ίδιο σκορ στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Βαλύρας. Αμφότερες οι δύο ομάδες υποβιβάστηκαν στην Γ' τοπική μετά από 12 ολόκληρα χρόνια! Η πρωτοπόρος Ομόνοια έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα στα Αρφαρά, ενώ ο ΑΟ Φοινικούντας επιβλήθηκε εντός έδρας του Ατρόμητου Πλατύ με 2-0. Η ομάδα της Φοινικούντας παρέμεινε στο παιχνίδι της 2ης θέσης που οδηγεί σε απευθείας άνοδο, καθώς την ίδια ώρα ο ΑΟ Στενωσιάς γνώριζε την “συντριβή” με 4-0 από τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας στο “Γ. Λουκαρέας”. Την τελευταία αγωνιστική η ομάδα της Στενωσιάς αναζητά τουλάχιστον έναν βαθμό στον εντός έδρας αγώνα με την αδιάφορη Θύελλα Μερόπης για να πανηγυρίσει την ιστορική άνοδο στην Α' τοπική. Η ΑΕ Λογγάς επιβλήθηκε 2-0 της Θύελλας Μερόπης στον Μελιγαλά, ενώ ο Μεσσηνιακός βρήκε “χρυσό” γκολ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων και νίκησε 1-0 την Αναγέννηση Παραλίας στο “Στ. Παπαδόπουλος”. Τέλος, χωρίς κόπο κατέκτησε το “τρίποντο” ο ΑΟ Καλλιθέας με αντίπαλο την ΑΕ Αβίας, καθώς ο σύλλογος της Δυτικής Μάνης δεν κατέβηκε να αγωνιστεί.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΟΜΟΝΟΙΑ 0-0: Ευχαριστημένοι και οι δύο

Η “μονομαχία” του Αστέρα με την πρωταθλήτρια Ομόνοια στο γήπεδο των Αρφαρών δεν ανέδειξε νικητή, με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες τις στιγμές τους στο ματς, αλλά να μένουν στο μηδέν. Το αποτέλεσμα αυτό εξυπηρέτησε τους γηπεδούχους. καθώς σε συνδυασμό με την ήττα του Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου από τον ΠΑΟ Καλού Νερού στην Κυπαρισσία (3-2) θα αγωνίζονται και τη νέα σεζόν στην Β' τοπική. Από την άλλη, η Ομόνοια βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη ενός ακόμη φετινού της στόχου, στο να ολοκληρώσει δηλαδή αήττητη την παρουσία της στο πρωτάθλημα, αφού μέχρι στιγμής μετράει 20 νίκες και 9 ισοπαλίες σε 29 παιχνίδια.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ (Παναγιώτης Βούτσας): Παναγιώτης Μπούρας, Φέστας, Χριστόπουλος, Παντσιώτης, Καράμπελας, Σέφα (67' Γεωργιόπουλος), Γιώργος Μπούρας, Γιαννακούντζος, Σακκάς (83' Νικήτας Βανικιώτης), Γιαννακόπουλος, Περικλής Μωραγιάννης.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Τομάζος, Γαβράς, Πολίτης, Δημητρίου, Τσίγκας (53' Δημήτρης Τσουλάκος), Κωστόπουλος, Τζανετάκος (67' Μαρίτσας), Τάφα, Κυριακόπουλος, Μπαζάνης, Ντουράι (46' Στάθης Τσουλάκος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. - ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ 4-0: Ηχηρό “χαστούκι”

Τι κι αν χρειαζόταν έναν μόλις βαθμό για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την άνοδο στην Α' τοπική; Ο ΑΟ Στενωσιάς “κλώτσησε” την ευκαιρία να παίξει απελευθερωμένος από το άγχος την τελευταία αγωνιστική και γύρισε με το βαρύ 4-0 στις “πλάτες” του στην Στενωσιά, μετά το απόγευμα... τρόμου που πέρασε στο “Γεώργιος Λουκαρέας” κόντρα στον Παναθηναϊκό Καλαμάτας! Το σύνολο του Βασίλη Παναγιωτόπουλου ήταν καταιγιστικό και έφτασε σε μία ακόμη ευρεία νίκη στο ίδιο γήπεδο, μετά το 8-2 επί του Ατρόμητου Πλατύ, το 4-0 επί της ΑΕ Λογγάς και το 5-1 απέναντι στον ΠΑΟ Καλού Νερού. Το “τριφύλλι” κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κατσαβό στο 12' έπειτα από πάσα του Ρουσέα, ο οποίος μετά την ασίστ ανέλαβε δράση κι ως σκόρερ. Ο 17χρονος επιθετικός έγραψε το 2-0 στο 24' εκμεταλλευόμενος ολέθριο λάθος των φιλοξενούμενων και το 3-0 στο 70' με κεφαλιά μετά από φάουλ του Παλιά. Στο 77' ο Παλιάς νίκησε σε τετ α τετ τον Μανικάκη και έγραψε το τελικό 4-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ. (Βασίλης Παναγιωτόπουλος): Λέκκας, Ριπάι, Χότζα, Αμζά, Πετρόπουλος, Ζόμπολας, Θοδωρής Παπαδόπουλος (80' Σταματέλος), Σταθόπουλος, Μπάμπης (64' Παλιάς), Ρουσέας (88' Τσαούσης), Κατσαβός (64' Δημήτρης Παπαδόπουλος).
ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ (Παναγιώτης Μπιζίμης): Μανικάκης, Αλεβίζος, Φλέσσας, Θανάσης Χρόνης, Λυμπερόπουλος, Θοδωρής Σταματελόπουλος, Θανάσης Σταματελόπουλος, Γιάνναρης (80' Μισσός), Θoδωρής Ι. Χρόνης, Θοδωρής Γ. Χρόνης, Βασιλόπουλος.

ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ 2-0: Ακόμα ελπίζει

Εξακολουθεί να ελπίζει στην απευθείας άνοδο στην Α' τοπική ο ΑΟ Φοινικούντας. Η ομάδα της Φοινικούντας νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο Πλατύ και μείωσε στους τρεις πόντους την απόσταση που τον χωρίζει από την 2η θέση, την ίδια ώρα που ο ΑΟ Στενωσιάς γνώριζε βαριά ήττα με 4-0 από τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας στο “Γεώργιος Λουκαρέας”. Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο Φώτης Τομαράς, ο οποίος σε διάστημα τεσσάρων λεπτών πέτυχε δύο γκολ (18', 22'). Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στην Μεθώνη με μόλις 11 ποδοσφαιριστές, ενώ από το 30' το έργο τους έγινε ακόμη πιο δύσκολο, καθώς ο Μιχάλακας αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στον δικέφαλο.

ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ (Κώστας Παλαμάρας): Τζανετέας, Κοτσοβός, Κατσούλης, Μπαστακός, Κώστας Τσώνης, Παπαγεωργίου, Τομαράς (46' Γιώργος Γάλλος), Μιχαήλ (46' Συμεών Σούλι), Παναγιώτης Τσώνης, Σπηλιόπουλος, Βασίλης Σούλι (56' Ηλίας Κοτσίρης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ (Γιώργος Γαλανόπουλος): Δάρρας, Βέργης, Πανταζέλος, Λινάς, Λογκαράκης, Λαλούσης, Σκουφάκης, Κοκκώνης, Σακκάς, Μιχάλακας, Καραμπότσος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 1-0: Νικητής στο “θρίλερ”!

Έσπασαν... καρδιές στο “Σταύρος Παπαδόπουλος”, στην αναμέτρηση του Μεσσηνιακού με την Αναγέννηση Παραλίας, η οποία κρίθηκε στις καθυστερήσεις με 1-0 υπέρ των γηπεδούχων! Οι φιλοξενούμενοι σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στο 90+4', κερδίζοντας πέναλτι σε χέρι του Χασανέα. Ο Σεφεράσι ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γιακουμής τον “ψάρεψε” και απέκρουσε! Αντί το σκορ να γίνει 0-1 υπέρ της Αναγέννησης, δύο λεπτά αργότερα ο... πίνακας έγραψε 1-0, με τον Δημήτρη Σκαφιδά να είναι ο “ήρωας” για τον Μεσσηνιακό! Αξίζει να σημειωθεί ό,τι οι “πράσινοι” είχαν ακόμη δύο δοκάρια με τους Σκαφιδά στο 74' και Τόλια στο 76'.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Φραγκίσκος Κεράνης): Γιακουμής, Χόχολης, Φαμπιάνο, Πετρόπουλος, Χασανέας, Νικολακάκης (68' Μαθιός), Θεοφιλόπουλος, Φράγκος, Σκαφιδάς, Κότσης (60' Δημόπουλος), Τόλιας.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Πέτρος Χιώτης): Αντωνόπουλος, Κοκάι, Τριβέλλας (73' Παρικόπουλος), Ψώνης, Γκούζος, Τσακαλάκος, Πανταζής (84' Ζαρκαδάκης), Παπαδέας, Μπουντάς, Γεωργατσέλης (66'′ Σεφεράσι), Νταβέας.

ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ - ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ 0-2: Ολοκλήρωσε τον “άθλο”!

Η ΑΕ Λογγάς πέρασε από τον Μελιγαλά πανηγυρίζοντας ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Τα “περιστέρια” επικράτησαν 2-0 της αδιάφορης βαθμολογικά Θύελλας Μερόπης και σε συνδυασμό με την ήττα του Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου ολοκλήρωσαν τον φετινό τους “άθλο”, εξασφαλίζοντας την παραμονή τους. Ο Κορμπής άνοιξε το σκορ 29ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Λάζαρη να κάνει το 0-2 στο 37'. Η ομάδα της Λογγάς πραγματοποίησε πορεία πρωταθλητισμού στον δεύτερο γύρο, έχοντας καταφέρει να συγκεντρώσει τους 24 από τους 29 συνολικά βαθμούς έως τώρα, με απολογισμό 7 νίκες και 3 ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα!

ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΡΟΠΗΣ (Χρήστος Νιάρχος): Παύλος Σουλαντίκας, Μπούζας, Γκότσης (57' Κανελλόπουλος), Κλεφτόγιαννης (65' Μπουρίκας), Κατσιμπάρος (57' Κυρκιλής), Γεωργακόπουλος (46' Παντελόπουλος), Θανόπουλος, Παναγιώτης Σουλαντίκας (46' Τσέλιος), Θανάσης Ν. Ρουμελιώτης, Γιώργος Νιάρχος, Θανάσης Δ. Ρουμελιώτης.
ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ (Ηλίας Ηλιόπουλος): Νικολόπουλος, Καψαμπέλης, Βάγιας, Γιώργος Παναγόπουλος, Λάζαρης, Βουτιέρος, Τραγομαλάς (60' Μπλάνας), Σαΐπι, Κορμπής (75' Πετρόπουλος), Γιάννης Παναγόπουλος (75' Κόλα), Πετρόπουλος (80' Σουγλέρης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ 3-2: Καταδικαστική ήττα

Είναι πλέον και επίσημο. Ο Νέος Άρις αποχαιρέτησε και μαθηματικά την Β' τοπική, μετά την καταδικαστική εκτός έδρας ήττα από τον Αστέρα Βαλύρας με 3-2. Έτσι, η νέα ποδοσφαιρική χρονιά θα βρει τους “πετεινούς” στην Γ' τοπική για πρώτη φορά έπειτα από την σεζόν 2011-12! Οι γηπεδούχοι που αγωνίστηκαν δίχως βαθμολογικό άγχος προηγήθηκαν στο 35' με τον Καραγεώργο, ενώ ο ίδιος παίκτης σκόραρε για δεύτερη φορά στο 67' (2-0). Ο Κερανούδης που είχε μπει ως αλλαγή στο 55ο λεπτό στην θέση του Βασίλεφ, χρίστηκε σκόρερ στο 79' γράφοντας το 3-0. Κάπου εκεί ξεκίνησε η... αντεπίθεση των φιλοξενούμενων οι οποίοι κατάφεραν να μειώσουν χάρη στα γκολ των Θανάση Μαρκόπουλου στο 82' και Καραπετυάν στο 90+1', χωρίς όμως να πετύχουν κάτι καλύτερο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ (Νίκος Μανιατέας): Ματθαίος - Λίβας, Χαρμπίλας (76' Μπουρίκας), Καστριτσέας, Πετρουλάκης (71' Κάλελης), Καρμπαλιώτης, Ζέππος, Βασίλεφ (55' Κερανούδης), Καραγεώργος, Καρύδης (76' Καπότης), Μέτσο, Χαρμπούτ (76' Φωτεινός).
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ (Γιάννης Σπηλιώτης): Βασιλόπουλος, Θοδωρής Κωνσταντόπουλος, Σκαλιώτης, Παπαβασιλόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καραπετυάν, Μανδηλάρης, Σταυριανέας (46' Γερίκης), Κώστας Μαρκόπουλος, Θανάσης Μαρκόπουλος, Μέγγος.

ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 3-2: “Αυτοκτόνησαν” οι φιλοξενούμενοι!

Σε... ιδανικό αυτόχειρα εξελίχθηκε ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου στην Κυπαρισσία με αντίπαλο τον ΠΑΟ Καλού Νερού. Στην επιστροφή του Λυκούργου Ανδρώνη στον “ασπρόμαυρο” πάγκο, οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν στα χέρια τους μια σπουδαία νίκη μέχρι το 86ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν και προηγούνταν με 1-2, αλλά ένα δίλεπτο “μπλακ άουτ” έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να φτάσουν στη νίκη με 3-2! Ο Παπαφλέσσας ξεκίνησε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις το παιχνίδι, καθώς ευτύχησε να προηγηθεί με γκολ του Σταύρου Σωτηρόπουλου από τα... αποδυτήρια μόλις στο 2'. Η απάντηση του ΠΑΟ Καλού Νερού δεν άργησε να έρθει, με τον Βασίλεφ να φέρνει το ματς στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 9'. Με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Σταύρου Σωτηρόπουλου στο 69' η ομάδα του Βλαχόπουλου ανέκτησε το προβάδισμα με 1-2. Ο Αντωνόπουλος ισοφάρισε σε 2-2 στο 87', ενώ ο Τσοροβάς ήταν αυτός που στο 89' έδωσε την... χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους, κάνοντας το 3-2.
Σύμφωνα με το φ.α. μετά το τελευταίο σφύριγμα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων Στάθης Μαθιόπουλος για εξύβριση του β' βοηθού.
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ (Γιώργος Μητρόπουλος): Παλικέστι (78' Ανδριανόπουλος), Μουσκάι, Κατσίρος, Δριμής, Αριδάς (48' Κόλλιας), Βασίλεφ, Γκόγκας, Τσέρπια, Τσοροβάς, Μητρόπουλος (90+1' Παπαηλίου), Αντωνόπουλος (89' Κωνσταντόπουλος).
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ (Λυκούργος Ανδρώνης): Καγκαράκης, Μαθιόπουλος, Κωσταράκης, Σικαλιάς, Βλαχόπουλος, Νικολακόπουλος, Σταύρος Σωτηρόπουλος, Κώστας Σωτηρόπουλος, Σταυρόπουλος, Νικουλάε, Γκουμάι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
29η αγωνιστική

ΑΟ Φοινικούντας - Ατρόμητος Πλατύ 2-0
Αστέρας Βαλύρας - Νέος Άρις 3-2
Μεσσηνιακός - Αναγέννηση Παραλίας 1-0
Παναθηναϊκός Καλ. - ΑΟ Στενωσιάς 4-0
Αστέρας Αρφαρών - Ομόνοια Καλ. 0-0
Θύελλα Μερόπης - ΑΕ Λογγάς 0-2
ΠΑΟ Καλού Νερού - Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 3-2
ΑΟ Καλλιθέας - ΑΕ Αβίας 3-0 α.α.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 29 αγώνες)

1. Ομόνοια Καλ. 67-23 69
2. ΑΟ Στενωσιάς 62-27 60
3. ΑΟ Φοινικούντας 59-27 57
4. Παναθηναϊκός Καλ. 57-32 49
-. ΑΟ Καλλιθέας 54-41 49
6. Μεσσηνιακός 56-36 48
-. Αναγέννηση Παραλίας 57-44 44
8. Θύελλα Μερόπης 46-37 44
9. Αστέρας Βαλύρας 64-59 42
10. ΠΑΟ Καλού Νερού 50-51 34
-.Ατρόμητος Πλατύ 47-65 31
12. Αστέρας Αρφαρών 34-47 29
13. ΑΕ Λογγάς 38-71 29

14. Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου 38-69 25
15. Νέος Άρις 42-63 21
16. ΑΕ Αβίας 20-99 17

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ομόνοια Καλ. - Αστέρας Βαλύρας
ΑΕ Λογγάς - ΑΟ Φοινικούντας
Αστέρας Αρφαρών - Αναγέννηση Παραλίας
ΑΟ Στενωσιάς - Θύελλα Μερόπης
Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου - Μεσσηνιακός
ΑΕ Αβίας - Παναθηναϊκός Καλ.
ΠΑΟ Καλού Νερού - ΠΑΟ Καλλιθέας
Ατρόμητος Πλατύ - Νέος Άρις