Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 10:36

Στο... Πι και Φι: Με το κίνητρο στο φινάλε

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Από την Πρέμιερ Λιγκ θα ξεκινήσουμε σήμερα και το Λονδρέζικο ντέρμπι Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας, το οποίο έχει φαβορί και είναι οι γηπεδούχοι.

Η Τότεναμ μετρά 8 σερί νίκες κόντρα στην Κρ. Πάλας και εννέα την τελευταία δεκαετία, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πάρει σε αυτό το διάστημα, μόνο μια ισοπαλία το 2015.
Η Τότεναμ προέρχεται από ήττα στο γήπεδό της από τη Γουλβς και δύσκολα θα κάνει δεύτερη σερί γκέλα. Θέλει τη νίκη για να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και η Κρ. Πάλας σε 13 εξόδους φέτος έχει πανηγυρίσει μόνο τρεις φορές. Ο άσος σε συνδυασμό με όβερ 2,5 σε αποδόσεις διπλασιασμού.
Στη Γερμανία, η Μάιντς είναι αυτή που "καίγεται" για τη νίκη, όντας στην προτελευταία θέση, με αντίπαλο τη Γκλάντμπαχ που απέχει 8 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Η Μάιντς όμως μετρά μόνο 2 τρίποντα σε 23 αγωνιστικές και αντί για σημείο, θα επιλέξουμε το όβερ 2,5 που επιβεβαιώθηκε πέρυσι (4-0), αλλά και στο ματς του α' γύρου (2-2).
Στην Ιταλία, η Ρόμα έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στη Μόντσα, που είναι σε ανοδική πορεία, αλλά δεν κυνηγά κάτι στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τους Ρωμαίους που θέλουν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον Ντε Ρόσι, η Ρόμα σκοράρει εύκολα και μπορεί να φύγει με το διπλό.
Στη Σούπερ Λίγκα, πέφτει αύριο η ¨"αυλαία" της κανονικής σεζόν και το κίνητρο παίζει μεγάλο ρόλο, με τους μπουκ να έχουν προσαρμόσει ανάλογα και τις αποδόσεις.
Στο Λαμία - ΠΑΟΚ, το διπλό προσφέρεται χαμηλά, καθώς οι γηπεδούχοι έχουν εξασφαλίσει για πρώτη φορά την παρουσία τους στα πλέι οφ και έχουν και απουσίες.
Ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος, αλλά για να μείνει εκεί ή να τερματίσει πρώτος, θα πρέπει να κερδίσει τη Λαμία. Κάτι που έχει πετύχει και στα προηγούμενα έξι παιχνίδια σε αυτό το γήπεδο, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ. Μπορεί να καθαρίσει από το ημίχρονο.
Μονόπλευρο ενδιαφέρον και στο Αρης - ΑΕΚ, μιας και οι γηπεδούχοι θα μπουν ως 5οι στα πλέι οφ και δεν ελπίζουν σε υψηλότερη θέση.
Η ΑΕΚ είναι στην κορυφή και δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Ο Αρης έχει μπροστά του τον ημιτελικό με τον Παναιτωλικό την Τετάρτη και το Κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος. Το διπλό με όβερ 2,5, στο 2.25.
Τέλος στα Γιάννενα, ο τοπικός ΠΑΣ φιλοξενεί τον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν την Τετάρτη δύο γκολ στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ, αλλά έφυγαν ηττημένοι (4-2) και υποχώρησαν στην τελευταία θέση. Ο Ατρόμητος επέστρεψε στις επιτυχίες με τη Λαμία (3-1) και θα μπει στα πλέι άουτ, ως 8ος, αλλά δίχως να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Για τον ΠΑΣ είναι "τελικός" ο αγώνας και πρέπει να τον πάρει.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας 1 και όβερ 2,5 2.00
Μάιντς - Γκλάντμπαχ όβερ 2,5 1.78
Μόντσα - Ρόμα 2 2.10

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Λαμία - ΠΑΟΚ 2 ημ- 2 τελ. 2.00
Αρης - ΑΕΚ 2 και όβερ 2,5 2.25
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 1 2.27