Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 12:24

ΦΑΪΝΑΛ 4 ΠΑΙΔΩΝ ΕΣΠΕΠ: Δεύτερη θέση για την Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον

Δευτεραθλήτρια Πελοποννήσου στην κατηγορία παίδων αναδείχθηκε η Καλαμάτα 80 μετά την ήττα της στον τελικό με 3-1 από τον Αθλο Πατρέων.

Το φάιναλ 4 διεξήχθη τη Μεγάλη Δευτέρα στο Κλειστό της Ζαχάρως και στον τελικό η Πατρινή ομάδα κατάφερε να κερδίσει με 3-1 την Καλαμάτα ‘80 σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Παρά την ήττα οι “Λύκοι” προκρίθηκαν στη φάση των 16 του πανελλήνιου πρωταθλήματος όπου θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στο φάιναλ 4. Να σημειώσουμε ότι στους ημιτελικούς αγώνες που προηγήθηκαν ο Αθλος επιβλήθηκε 3-1 του Κόροιβου Αμαλιάδας, ενώ η Καλαμάτα ‘80 κέρδισε στα χαρτιά τον Σπαρτιατικό με 3-0 σετ. Αυτό γιατί οι αθλητές του Σπαρτιατικού είχαν προσβληθεί από ίωση και δεν έδωσαν το παρών ούτε στο μικρό τελικό με τον Κόροιβο, με την ομάδα της Αμαλιάδας να κερδίζει στα χαρτιά 3-0 σετ και να τερματίσει στην τρίτη θέση.
Σε ότι αφορά τον τελικό, ο τυπικά γηπεδούχος Αθλος κέρδισε δύσκολα το α’ σετ (26-24), επικράτησε και στο δεύτερο και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα με 2-0. Η Καλαμάτα ‘80 κατάφερε να πάρει το 3ο σετ και στο επόμενο οι Αθλος έχοντας πιο σωστές επιλογές κατάφερε να επικρατήσει με 2 πόντους διαφορά και να πάρει τη νίκη.
Τα σετ: 26-24, 25-17, 22-25, 25-23 σε παιχνίδι που διήρκεσε 2 ώρες.
Το τελικό διαιτήτευσαν οι Παναγιώτης Γκόλφης, Ιωάννης Δαγκούνας.
ΑΘΛΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ (Δ. Σπυρόπολος): Παπαγεωργίου, Κανελλόπουλος, Παναγόπουλος, Π. Μπακουλόπουλος, Σ. Σπυρόπουλος, Γκλάβας, Παντελής (λ), Κούβελας, Λαμπρόπουλος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 (Γιάννης Σκαρτσίλης): Τομαράς, Αραπάκης, Ντάκουρς, Χριστοδουλόπουλος, Καράμπελας, Μάνα, Βλάσσης (λ), Καζάκος, Μέγγος, Αλούπης (λ). Στον πάγκο ήταν οι Κολοκοτρώνης, Μάρκου, Νίκας, Τενέντες, Μαλλώσης.