Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 14:47

ΒΟΛΕΪ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Φιλική νίκη του Απόλλωνα επί του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον

Την πρώτη του νίκη, έστω και φιλική απέναντι στο Μεσσηνιακό σημείωσε ο Απόλλων Καλαμάτας 2, στη διαδικασία του τάι μπρέικ.

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν τα επίσημα παιχνίδια τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος παγκορασίδων της ΕΣΠΕΠ, αλλά η αγωνιστική σεζόν δεν έχει τελειώσει. Για να διατηρήσουν τον αγωνιστικό ρυθμό τους έδωσαν φιλικό το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας.
Ο Απόλλωνας πήρε τα δύο πρώτα σετ, όμως ο Μεσσηνιακός ισοφάρισε ισάριθμες και οδήγησε το ματς στο 5ο σετ, εκεί όπου οι ασπρόμαυρες κατάφεραν να επικρατήσουν και να πάρουν τη φιλική νίκη.
Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι δύο ομάδες απαρτίζονται από αθλήτριες οι οποίες ασχολούνται με το βόλεϊ σε ότι αφορά τον Απόλλωνα από την αρχή της φετινής χρονιάς και για το Μεσσηνιακό λίγο παραπάνω, σχεδόν 1,5 χρόνο. Οι αθλήτριες των δύο ομάδων στα πρώτα τους βήματα στο χώρο του βόλεϊ δείχνουν πως διαθέτουν καλά στοιχεία και με σωστή τεχνική καθοδήγηση μπορούν να καταφέρουν πολλά.

Τα σετ: 30-28, 25-22, 20-25, 23-25, 15-11.
Οι προπονητές του Απόλλωνα Παναγιώτης Χανδρινός και Αννα Μαυροειδή χρησιμοποίησαν τις Γεωργία Λαμπρόπουλου, Παναγιώτα Νίκα – Κανελλίδη, Ελενα Λαπιώτη, Βασιλική Πρίτσα, Ιωάννα Σκουράκη, Κωνσταντίνα Δημάκη, Μαρία Χριστοπούλου (λ), Δήμητρα Κορωνιού, Κατερίνα Γαρατζιώτη, Δέσποινα Κάρλου, Αθανασία Σπηλιώτη, Νεφέλη Κοτταρίδη, Χριστίνα Σταυροπούλου, Μαριτίνα Λαμπρόπουλου, Καλλιόπη Ηλιοπούλου(λ).
Στον πάγκο ήταν και η έφορος Αργυρώ Κοτταρίδη.
Ο προπονητής του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Μητρόπουλος χρησιμοποίησε τις Ζωή Τσούμπανου, Ζωή Αναστασοπούλου, Χριστιάνα Μενούνου, Νεφέλη Νικητέα, Βανέσα Τσάνι, Δήμητρα Βρεττάκου (λ), Μαρία Κορογώνα, Ευδοκία Σώκου, Βάσια Καμαρινάκη.