Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 12:01

Πάνω από 2.000 άτομα στον Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, ακόμα και από το εξωτερικό, διεξήχθη το Σάββατο ο 22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας.

Μικροί και μεγάλοι έβαλαν τα αθλητικά τους και βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, για τον αγώνα που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και αποτελεί γιορτή του αθλητισμού.

Η εκκίνηση για τα δέκα χιλιόμετρα δόθηκε στις 6.30 το απόγευμα και ένα πολύχρωμο ποτάμι δρομέων, πλημμύρισε τους δρόμους της πόλης.

Ετρεξε ή περπάτησε, δίπλα στη θάλασσά (στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής), με τους εθελοντές και τον απλό κόσμο να χειροκροτούν και να ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες, που απόλαυσαν την διαδρομή ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία, διασχίζοντας την Αριστομένους μέχρι το Πάρκο και εν συνεχεία το παραλιακό μέτωπο (αναστροφή στο ξενοδοχείο Φιλοξένια) και τερματίζοντας στην κεντρική πλατεία.

Η γιορτή ξεκίνησε με το δρόμο των 1.000 μέτρων των Special Olympics, ενώ μετά την εκκίνηση για τα δέκα χιλιόμετρα, ακολούθησε ο παιδικός αγώνας του 1,5 χιλιομέτρου. Ετσι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 2.000, με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά να τρέχουν και αυτοί, όπως και πολλοί ακόμα άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας, ήταν αφιερωμένος στον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία (ΣΥ.ΦΑ.μεΑ), ενώ συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Καλαμάτας και η Π.Ε. Μεσσηνίας.

Οι νικητές

Για την ιστορία ο Παναγιώτης Καρούτζος κέρδισε και πάλι τον αγώνα, χωρίς ωστόσο να σπάσει το ρεκόρ (31.55) που κατέχει ο ίδιος από το 2021.

Ο Μεσσήνιος αθλητής με καταγωγή από το Πολύλοφο τερμάτισε φέτος με χρόνο 31.59, αφήνοντας δεύτερο το Γιάννη Καλογερόπουλο του Γ.Σ. Ακρίτα 2016 με χρόνο 34.00. Τρίτος ήταν ο Βαγγέλης Μαλιόγλου από τον Πύργο με επίδοση 34..43 και ακολούθησαν οι Λάμπρος Ταράτσας, Παναγιώτης Κοντομηνάς και Νίκος Σταθακόπουλος με 37.07, 37.16 και 37. 18, αντίστοιχα. Ο Κοντομηνάς ήταν από τη Σπάρτη και ο Σταθακόπουλος από την Αμαλιάδα, ενώ ο Ταράσσας συμμετείχε με το Running Project.

Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Γαλλίδα Claire Josqvin, που διαμένει στη Μεσσήνη, με χρόνο 42.26. Η Μεσσήνια Ελένη Θεοδωρακοπούλου, προπονήτρια του Kalamata Running Project και παλιά πρωταθλήτρια στα 800 μέτρα, πήρε τη δεύτερη θέση με 44.21 και η Σοφία Αθανασόπουλου, επίσης Μεσσήνια, πρώην αθλήτρια και διαιτητής ποδοσφαίρου, την τρίτη θέση με χρόνο 44.51.

Την πρώτη εξάδα των γυναικών συμπλήρωσαν η Κωνσταντίνα Λάμπρου από τους Σπαρτιάτες Δρομείς (45.02), η Παρασκευή Κατσακιόρη (ανεξάρτητη) (45.34) και η Ελενα Καπατσιούλα από τα Τρίκαλα (45.44).