Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 15:17

Παρέλαβε τον απινιδωτή ο Μεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον

Απινιδωτή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρέλαβε προχθές ο Μεσσηνιακός και γι’ αυτό το λόγο μετέβησαν στην Τρίπολη εκ μέρους του καλαματιανού συλλόγου, ο Τάκης Στασινόπουλος και ο Σταύρος Χριστόπουλος.

Ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στις 9 Οκτωβρίου, ενώ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική ημερίδα για τους προπονητές και μέλη των τμημάτων, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν έκτακτα περιστατικά.
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρέδωσε την Πέμπτη 40 συνολικά αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (AED) σε εκπροσώπους πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, φορέων, αθλητικών σωματείων και αστυνομικών διευθύνσεων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Εκτός από το γήπεδο του Μεσσηνιακού, στη Μεσσηνία θα μπουν απινιδωτές σε δύο ακόμα αθλητικές εγκαταστάσεις, στα Δημοτικά Στάδια Καλαμάτας και Πύλου.
Όπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Υγείας Αγγελου Χρονά και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσου Γκιολή, η κίνηση αυτή της Περιφέρειας γίνεται στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών δημόσιας υγείας.