Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023 13:56

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Προσβάσιμες ράμπες ζητεί ο Γ. Λαζαρίδης

Γράφτηκε από τον

«Στην Ελλάδα το τένις με αμαξίδιο ξεκίνησε περίπου το 2000 και εγώ ασχολήθηκα το 2004 στην Αθήνα», λέει ο πρωταθλητής του αθλήματος Γιώργος Λαζαρίδης στον Αγγελο Τσώνη και συμπληρώνει ότι «το πρώτο επίσημο παιχνίδι του ήταν το 2005 στο Σάντερλαντ στη Μ. Βρετανία».

Στην ερώτηση σε πόσους παραολυμπιακούς αγώνες έχετε λάβει μέρος, ο Γ. Λαζαρίδης απαντά ότι «η πρώτη φορά ήταν στο Πεκίνο το 2008 και θα λάβει μέρος στο Παρίσι στο τέλος Αυγούστου 2024».
«Στην Καλαμάτα υπάρχουν ταλέντα που ξεχωρίζουν;».
«Στο ελληνικό πρωτάθλημα συμμετέχουν ο Αντώνης Στεφανούρης και ο Μανώλης Χαλούλος» απαντά ο Καλαματιανός πρωταθλητής.
- «Πώς και γιατί δημιουργήσατε το σύλλογο “ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ”; Από πότε είστε πρόεδρος και με τι ασχολείται ο σύλλογος;» είναι η επόμενη ερώτηση και ο Γ. Λαζαρίδης απαντά: «Το 2015 ιδρύθηκε ο σύλλογος με κίνητρο να παροτρύνουμε συνανθρώπους μας που ανήκουν στα ΑμεΑ. Είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στον οποίο άνθρωποι με τυφλότητα κάνουν στίβο π.χ. σφαίρα και τους καλούμε να πλαισιώσουν το σύλλογο».
- «Τι θα συνιστούσατε στα «ΑμεΑ» να αλλάξουν, προκειμένου να εμπλουτίσουν την καθημερινότητά τους;» είναι μια ακόμα ερώτηση.
«Να βγαίνουν από το σπίτι, να έρχονται σε επαφή με άτομα με κινητική αναπηρία και όχι μόνο και να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα για να ενεργοποιηθούν», τονίζει ο Γ. Λαζαρίδης.
Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο Καλαματιανός πρωταθλητής σημειώνει ότι:
- «Μέσα από δράσεις, αθλητικά δρώμενα και μέσα μαζικής ενημέρωσης, μπορούμε να παροτρύνουμε τον κόσμο να παρακολουθεί τα παραολυμπιακά αθλήματα».
- «Η καθημερινότητά του άλλαξε πάρα πολύ με το τένις. Νοιώθει πιο δυνατός, πιο σίγουρος με πιο πολύ ψυχική δύναμη, αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Η στήριξη γίνεται από την οικογένεια, ιδιώτες και φορείς τους οποίους και ευχαριστεί πολύ».
- «Η οικογένεια να στηρίξει όσο μπορεί, οι φίλοι με τη συμπεριφορά τους, η πολιτεία να λάβει μέτρα για την ψυχολογική και οικονομική στήριξη των ΑμεΑ».
- «Στα τέλη Φεβρουαρίου αρχίζουν οι προπονήσεις, στις 13 Μαρτίου στη Λετονία η εθνική ομάδα θα λάβει μέρος στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος».
Καταλήγοντας ο Γ. Λαζαρίδης τονίζει ότι: «Πρέπει να γίνει προσπάθεια με τη βοήθεια φορέων και χορηγών και στην πόλη πρέπει οι μπάρες να είναι πάντα προσβάσιμες, γιατί αρκετές φορές δυστυχώς σταθμεύουν αυτοκίνητα».